Tuesday, September 25, 2012

Med avisen på jakt

Elgjakta startet idag og jeg hadde på forhånd fått en forespørsel om å ha med en journalist fra avisen Fedrelandsvennen.

Desverre såg vi ingen skytbare elg denne dagen, men avisen lagde en fin reportasje fra vår jakt.

Se det her: Artikkel http://www.fvn.no/lokalt/mandal/Julaften-for-elgjegerne-2292242.html

Se også filmsnutt http://www.fvn.no/fvntv/--Nar-dagen-endelig-er-der_-kribler-det-ekstra-2292285.html

Imorgen bærer det ut på ny!

Wednesday, September 19, 2012

Rev skutt i los for beagle


Espen og jeg drar ut for å trene bikkja. Denne kvelden er det klart vær med sol og vindstille. Bikkja blir sluppet og finner straks en rev som antageligvis går i hi. Vi ser også en annen rev, men den forsvinner utenfor skuddhold raskt - antageligvis fordi den ser bikkja.

Vi tar en runde i heia og sjekker, men det er helt dødt. På vei hjem passerer vi et jorde og her får bikkja overvær av noe. Det blir los og bikkja jager avsted på litt hakkete vis. Selv tror jeg at det er rådyr, men stusser litt på den litt hakkete losen. Etter ca. 10 minutter kommer en rev springende i vår retning. Espen feller denne med et velrettet skudd fra hans Blaser i 300 wm. Dette er første reven som felles for hunden...

Wednesday, September 12, 2012

Smygjakt etter hjort


Denne kvelden er jeg og en jaktkompis ute og smyger etter hjorten. Selv har jeg kun en gang tidligere sett hjort på jakt, men jeg vet de er der og gir ikke opp. Den dukker imidlertid ikke opp denne kvelden. En orrhane er alt vi ser. Jeg har flyttet mitt nye viltkamera opp på nye områder der jeg har sett endel hjortespor. Om det er bilder av vilt vil jeg publisere de her.

Stokkand jakt - svært spennende!


Stokkandjakt på en fredags ettermiddag er ikke feil. Vi posterer mens noen andre driver/smyger på en flokk med stokkender vi har observert. Trond Ole og jeg poster på ei øy og får endene rett i fanget. Merkelig nok klarer vi kun å skyte ei. Hvem som traff er vi ikke sikker på, da det er godt mulig vi siktet på den samme. Anda ble lagt i folie på grillen - noe som smakte fabelaktig! Andekjøtt er uten tvil det beste kjøttet jeg smaker og stokkanda er en klar favoritt.

Laksen tar flua

Tok dette bildet rett etter at en smålaks på ca. 2 kg hadde tatt flua. Fisken tok på et svært kort kast og ble gjenutsatt. Fisket for anledningen med en TFO TICR #7.

Wednesday, September 05, 2012

Ny storlaks


I forrige uke tok jeg en tur i en annen elv enn den jeg har fisket i mesteparten av sommeren. Har årskort også her, men ettersom jeg syntes det ble for mye folk så dro jeg heller i en annen elv.

Prøver ca. 1 uten hell på 3 strekk uten å merke noe. Jeg ser imidlertid litt laks som hopper mot land på andre siden og jeg drar over der før å gjøre noen  kast. Kort fortalt: ila. 20 minutter er jeg bortpå 5-6 fisker og lander en som blir gjenutsatt på ca 2 kg. Like etter smeller det tungt til i enden av fluesnøret og jeg skjønner at en pen laks har tatt flua. Det går flere minutter uten at den vier seg og da skjønner jeg at den er fin. Etter en forholdsvis kort kamp, kan jeg lande en laks på 8,3 kg. Min største i denne elva til nå.

Saturday, September 01, 2012

Rådyrbukk


Kristoffer har flere ganger blitt lurt av en rådyrbukk, men lærte seg etterhvert hvor den hadde sine ruter. Denne ble tatt i skumringen og kom som bestilt. Bukken ble skutt med ei Sako 75 SS i 308 Win, med den nye Winchester powermax ammoen. Dyret er en ung bukk...