Sunday, December 20, 2009

Dramatisk jaktdag!

Det gikk heldigvis godt, selv om det var et smårisikabelt oppdrag.
Det ble 2 felte dyr til slutt denne dagen.
Sondre er ca. halveis her. Den mørka flekken i bakgrunne er rådyret.
En kajakk ble redningen da vår planlagte tur med gummibåt endte i sprengt gummibåt under luftfylling.

Fall igjen!

Denne dagen har derimot vært fylt av mere action og dramatikk enn man har godt av. Dagen startet allikevel fint, med los for alle 3 hundene. Jeg var den heldige som fikk rådyr på post. Dette klarer jeg å felle med wingmaster HD nr. 2 i 12/76.

Så får en av de andre jægerne et dyr på posten. Det skytes, men dyret faller ikke. Det mislyktes å koble bikkja og losen drar vekk. Losen turer et par ganger før den drar bort atter en gang.

Losen drar nærmere og nærmere et stort vann i nærheten og her renner ei elv inn i vannet. Isen er derfor svært utrygg her. Da begge bikkjene stopper rett ved denne og blir her, drar to av karene avgårde i bil for å hente de. Det som nå skjer er at hundeføreren får øye på rådyret. Det har gått igjennom isen! Det som er enda verre er at bikkja følger etter og går igjennom!!!

Men utrolig nok kommer den seg opp og en av jægerne avliver dyret. Men trøbbelen slutter ikke her. Vi må få tak i dyret og aller helst før det er mørkt. Det er et lite islag, men de mener det skal gå å ake seg ut i en gummibåt. Denne planen utgår da vi klarer å sprenge den i filler da vi skal fylle luft i den. Nå er gode råd dyre, men den ene jægeren har en kajakk liggende. Plan b blir iverksatt. Sondre som vanligvis er den emst vågale, blir satt til å padle. Vi får lurt kajakken ned den bratte skråningen og "issatt" den. Inne ved land bryter isen så vi må være forsiktige. Et sikkert tau blir bundet rundt livet på Sondre og har gyver løs. Ved hjelp av ei åre klarer han meter for meter å nå ut til rådyret, som ligger ca 50 meter fra land. Hadde han falt i vannet hadde vi vært nødt til å være lynraske, da vannet holder svært få grader.

Så på mirakuløst og vågalt vis får vi tak i rådyret. Det er et under at ikke mer gikk galt idag, men litt dramatikk får man tåle!

Det er nå innspurt i rådyrjakta og vi holder på hver dag frem til julaften. Også igår fikk vi skutt et dyr.
Blogglisten

4 comments:

Anonymous said...

Ja, dette var ingen "optisk illusjon"

Sigbjørn said...

Er det i "tunellsvingen" dere går ut?

Erikr said...

Hei ja det stemmer. Dyret var påskutt i øygarden på forgard og klarte å ta seg helt hit.
Der ble det avlivet.

Erlend said...

Det er slike jaktturer som blir husket XD