Monday, April 04, 2011

Årets første fisketur

Lørdag var det duket for årets første tur etter sjøørret. Turen gikk til Lyngdalsdistriktet, der vi dro ut med båten for å dorge. Det var tung tåke og dette ødela store deler av fisket, men det klarnet opp og fisket ble riktig bra. Jeg fikk 4 sjøørret rundt kiloet og mistet et par andre fisker.

12 comments:

Monica said...

Hei

Liker bloggen din. Jobber med dyrefotoer jeg. Ønsker å lokke rev men er litt usikker. Vi har rev i heia rett oppen for oss. Har sett den men har ikke funne hiet enda. Føler jeg leter litt i blinde. Om man lokker på rev er det sånn at den løper bort om vi leer oss eller er det fare for å bli sett på som matrival??
Er det tia å begynne lokking nå?

Pleier rev holde seg til plassen sin eller vandrer de mye?

Monica

Erikr said...

Hei Monica og hyggelig at du liker bloggen!

Lokking av rev krever mye tid til rekognosering. Du trenger ei stor åpen flate, helst 100 meter eller mer. Det er også en fordel at en har vegetasjon/skog på en av sidene.

Når du lokker såmå du ha vinden i ryggen. slik jeg nevner i artikkelen litt under på bloggen.

Du må sitte veldig i ro og ha god kamo og sitte nogenlunde skjult. om reven ser bevegelse blir den usikker og oppfatter deg som fare og stikker. Reven er nemlig utrolig var og et av de mest observante dyr vi har i skogen i Norge.

Reven er et nattdyr og vandrer mye på natten. I brunsten som er i februar-midten av mars så vandrer de nok ekstra langt. Reven oppholde seg i skjul på dagen. Den finner gjerne er dagleie med god oversikte når den legger seg til for dagen.

På klare og fine dager ligger reven gjerne ute på dagtid. Er det nedbør eller mye regn er den ofte i et hi på dagtid.

Den sikreste plassen å se rev på er utvilsomt nyslåtte jorder. Reven kommer da ut for å lete etter mus og andre småkryp.

Nå og frem til jaktstopp er nok den beste tiden for revelokking.

Lurer du på noe mer, feel free to ask!

Mvh Erik

Monica said...

Takk for godt svar. Hvilken lokkefløyte er lettest for nybegynnere å bruke?

Nå er det tiuren som står for tur her, hører de smått beynner å spille nå.

Vi har holdt på med bever også i vinter, men har ikke sett noen enda. Fikk bilde av en mår på Iveland sist vår og det var spennende. Tar med oss kamuteltet april/mai og setter oss ved trærne beverne jobber med.Drømmen er jo å få bilde idet de gnager :o)Ellers skal vi ta en tur ut i båten.

Har jobba med studiobilder en stund men nå er jeg klar for noe nytt. Og det er ikke lett når man er totalt grønn på temaet. Må finne meg en jaktgjeng tror jeg :o)

monica

Erikr said...

Jeg synes fløyter med lukket membran er lettest å bruke. Dan Thompson pc-1 er ei slik fløyte.

Du burde skaffe deg filmen "lockjakt på rev" av svenske michael tham. Det er nok den beste og mest undervisende filmen som finnes. Ellers er det noen bra lokkescener i filmen "revejakt" av kristoffer clausen. Må ikke forveksles med predatorjakt 1 av kristoffer clausen som er en fadese av en film!

Bever er lett å få påbåde foto og film. *gjør følgende: hugg ned ei selje som ligger i vannet. Beveren lukter treet og den avkuttede barken. kom igjen etter et par dager og se om beveren har begynt på treet. husk at beveren ikke har godt syn, men har en veldig god luktesans! så ligg litt høyt og pass på at vinden ikke kommer mot beveren.

Bilde av mår må være noe av den mest sjeldne som finnes. Har vært i skogen hele mitt liv omtrent og kun sett mår 2 ganger. Begge gangene var det langs en hovedvei.

Monica said...

Bildet ligger på sida mi, er søstera mi som har tatt det. Vi trodde egentlig det var en røyskatt, men de sier det er mår.
Du er jo fra åseral så du vet hvor iveland er vil jeg tro. Vi så den der på katerås, nesten rett ved et bolighus faktisk :o) Men vi ser den nok aldri igjen..

Bildet er ikke best kvalitet men det ligger på bloggen min. Så kunne du sett om du også mener det er mår?

Skal prøve å få tak i de filmene og studere litt. Jeg skal finne mine dyremotiv en gang uansett om det tar aldri så lang tid. Tålmodighet har jeg masse av :o)

monica

Erikr said...

Hei. jeg kommer ikke inn på siden din og får sett av en eller annen grunn.

Hvis målet ditt kun er å ta bilde av rev, så vil jeg si at lokking nok er den vanskeligst måten å ta bilde av den på. Men med litt trening og endel hell så får du kanskje en rev nærme nok til et bra foto. Veldig sjeldent rev kommer nærmere enn 50 meter på lokk, selv om det forekommer.

Monica said...

Nå kommer du inn dit, var blitt no feil.

Vi hadde egentlig tenkt å legge ut et okselår jeg har i frysen som åte men har hørt at dyr ikke spiser okse og at det ikke er lov, selvom vi eier skogen..

Hehe...den trenger ikke være så nære, vi bare zoomer ut linsa ;o)

Erikr said...

Sjekket bildet og det er ingen verdens tvil om at det er mår!

Nei det er ikke lov med tamdyr og det er heller ikke effektivt. En bekjent som ikke visste dette var ulovlig hadde ute en kalv som hadde daua. Reven spiste opp flere rådyr som lå 1 meter unna uten å røre kalven. Det beste er rådyr. De dauer i trafikken rett som det er...

Som sagt, din beste sjanse til foto av rev er å stille opp i kamo og ligger langs en jordekant i juli. Gjerne tidlig om morgenen..

Hadde i utgangspunktet ikke vært noe i veien med å være med oss på jakt, men siden vi skyter så er nok sjansen for foto små. iallefall av levende dyr...

Monica said...

Hehe...vel med et par pinner hadde det jo vært mulig å plassert det døde dyret i akkurat den posisjon jeg måtte ønske ;o)

Det er ikke sånn da at jeg kan ta bilde først og så hvis den ikke har stukke av kan dere skyte den?? hehe

Erikr said...

Joda det å vere fullt mulig. Jeg planlegger selv å prøve å filme årets beverjakt...

Monica said...

Høres interresant ut. Hadde jo vært spennende å vært med :o) Jakter dere i åseral?

Monica said...

Nå har jeg fått beverbildet mitt, ikke det beste men nå vet vi iaallefall hvor og når. Prøver jeg meg på rev i juli.