Saturday, January 28, 2006

Zulu zonkerDen ultimate flua til nattefiske, enten det er sjøørret eller laks. Denne flua er den jeg har tatt de aller fleste fiskene mine på etter mørkets ankomst.

krok:sort
tag:oval sølv
hale:fl. pink fluoro fibre (se til å feste zonkeren like foran halen). men oftest bruker jeg den chartreuse eller røde fluoro fibren.
rib:oval sølv
kropp:sort dubbbing. har brukt mest disse:uv black ice dub, sort flashabou dub og oppklippet black lite angel hair
kroppshackel: stivt whiting eller metz hackel i fargen sort
vinge.sort kaninstrips
fronthackel: sort hane(myk type)
topping: 3 strå purple og 5 strå black angelhair
overvinge: kort sort hårbunt av kanin. legges bare med litt av vingen.
sider:jc
hode: sort

2 comments:

bluebird said...

Hei Erik.
Fine fluer, likte spesielt Green Highlander. Nydelig bundet.

Men apropos Zulu Zonkeren, har du prøvd en MuddlerZonker noengang. Kan være at du får en ny favorittflue for nattefiske hvis du prøver. I hverfall for Mandalselva.

Mvh Bluebird

Erikr said...

hei bluebird og takk for hyggelige tilbakemeldinger!

har prøvd muddlerzonker i flere varianter i elv.

dog mye større enn det som er vanlig. fikk mye fisk på denne på 2 år siden. fikk da en fisk på 3,5 i mandalselva på en slik. fluen er bedre kjent som the barret bimbo. legger ut en bilde av den. den gav meg også mye fisk i lygna under særs lite vann. ca 12 cm vinge lengde. måtte bruke tungsten cone for å få den til å synke. et helsikke å kaste med. fikk bare 3 fisk under kiloet på denne. min teori er at om du fisker på steder hvor det er grov fisk, så har du større sjanse med ei svær flue enn ei lita. det skulle stemme bra. mistet flere knallsvære fiske

prøvde selvsagt flua i år igjen. fikk ikke en eneste fisk på den. igjen var det zuluzonkeren som reddet sesongen.

bruker aller helst str 9. kan røpe at jeg mistet en enorm laks på denne i lygna midt på natten i fjor. har sikkert tatt et sted mellom 200-400 sjøørret på denne i elv siden jeg skapte den for snart 6 år siden. frødin har en egen variant som heter fire ass zonker. jeg bandt min lenge før jeg noen gang hadde hørt om denne mannen. baktanken min var å blande et klassisk nattmønster med nymoderne tenking. etterhvert forandret jeg den stadig vekk. og slik den er nå er den best. nå ligner den mer og mer på førdin's mønster. kanskje fordi den mannen forandret fluebindingen min helt.

mickey finn er også svært mye brukt om natten i lygna, selv om man ikke skulle tro den var noe tess i mørket. både grønn eog gule fluer fanger så det ljomer..utrolig men sant. selv bruker jeg kun sorte fluer, bare for prinsippets skyld..

vil legge ut flere og flere fluer. kanskje til og med noen helt spesielle noen.