Tuesday, July 27, 2010

Sommerjakt på rev!


Lokking av rev på sommeren er i skuddet som aldri før. Jaktstarten 15.juli markere starten på en lang og artig jakt. Når bonden slår jordene, er det på tide å befinne seg langs jordet med børse. Når jordene er slått, blir dette som en magnet på rødreven, som drar ut for å lete etter mus.

Bildet over viser en muspipblære av merket "Lohman" og en fugleskrikfløyte av merket "Verminator Syco Tweety". Begge lokker inn ungrever, som kanskje er det mest aktuelle på denne tiden. Valpene er nysgjerrige og kan komme inn på både fugleskrik og musepip. Voksne rever kommer også inn på dette, men er nok mer vare enn de yngre og mer uforsiktige ungrevene.

Begge disse fløytene kan være vriene å få til. En musepipblære funker best når man holder tommelen på hullet og klemmer hurtig med intervall. EN syco tweety fløyte synes jeg at funker best når man setter tenna helt ytterst på membranen og vibrerer.

Generellt er det første døgnet etter at jordene er slått de aller beste. Er du heldig kan du få flere rever på samme jorde på en kveld/morgen.

No comments: