Tuesday, December 21, 2010

Førjulsjakt

                                          Sondre felte geita. Bikkja hadde først los, men fikk problemer og koblet over på et annet rådyr.
                                          Denne dagen dro jeg til Åraksbø i setesdal. Desverre ingen fall, men en trivelig og seriøs jaktgjeng!

                                          Denne kråka fikk et ublidt møte med min Tikka i kaliber 22-250 rem.


I disse dager foregår det en storstilt jaktinnspurt etter rådyr. Den 23. desember er siste dag det er lov å jakte rådyr. Det har desverre falt mye snø og det vanskelig gjør jakta. I tillegg har hunden en dårlig periode og holder desverre ikke losene spesielt lenge, noe jeg er ganske skuffet over.

Men vi har da fått et fall og det var det Sondre som stod for. Bikkja tok ut dyr, men fikk problemer da den krysset andre rådyrspor i losen (noe som har vist seg å bli et problem, da bikkja ikke skjønner hva som skjer eller hva den skal gjøre og det ender opp i at den gir seg). Da smeller det fra Sondre og han kan melde om at han har felt i steingammel geit. Bikkja tar ut nye dyr og følger de opp på heia og de har en runde før bikkja gir seg.

Søndag var jeg på Åraksbø, som er ei lita bygd i Setesdal. Her ble jeg med Lars Tore som jeg kjenner og som hadde ordnet et bra terreng. I tillegg hadde han med seg flere dyktige og seriøse jegere som hadde stor lokalkunnskap om hvor dyra drog. Vi fikk ingen fellinger, men hadde 5 loser. Det var veldig bra med rådyr i terrenget her! Håper vi kan ta en tur her neste år også..

Ved en tilfeldighet fikk jeg skutt ei kråke med min 22-250. Utrolig artig å skyte kråker med denne børsa, da det stort sett sier "poff" når man treffer kråka.

2 comments:

Anonymous said...

ja det blir noe jakting på deg erik. hva skal du gjøre når rådyrjakta tar slutt??

JR

Erikr said...

Blir jo mere jakt på nyåret..Ellers er vi i studio og spiller inn nå i romjula..

God jul!