Wednesday, December 08, 2010

Hundens fremgang

Rina har vist en utrolig fremgang siden hun kom i hus. De første turene ville hun ikke jage. Hun ble ved flere anledninger sluppet på dyr hun såg og helt ferske spor, uten at det hjalp. Ved en ren tilfeldighet fikk vi skutt et dyr for en annen beagle og Rina fikk lov til å snuse og buste. Hun viste da for første gang tydelig intereese for rådyr. Da vi skulle hjem ble rådyret dratt i slepesele. Dette utløste losinstinktet hos hunden og den ble helt vill!

Etter dette hadde hunden mange mange loser, men de varte bare i alt fra 2-5 minutter. Etter å vært veldig mye ute, løsnet det en dag. Først hadde hun en 30 min. los og litt senere på dagen en på 1,5 time. Siden den gang har det gått kast i kast. Den siste tiden har hun imidlertid ikke lost så lenge. Sannsynligvis er det snart en løpetid på gang og dette påvirker hunden.

Det hun er dårlig på er søk. Hun blir sakte men sikkert litt bedre på dette. Før var hun en ren skopusser, men nå søker hun i det minste vekk fra meg.

Vi har tilnå felt 5 dyr for hunden og det er bare uflaks at det ikke har falt flere. Nå venter innspurten av rådyrjakta. Etter dette vil jeg jakte hare med hunden. Fortsettelse følger...

No comments: