Tuesday, January 10, 2012

Åtejakta på rev i gang


For mange har åtejakten på rev vært i gang lenge, mens andre starter først etter nyttårsskiftet. Harald har vært heldig og fikk rev allerede på en av de første kveldene i år. Resultatet ble denne ungreven, som ikke kunne motstå fristelsen av rådyrskinn. Felt med ei Tikka T3 i 30-06 og Scierra Varminter.

Allerede idag var det nye revespor ved åta, så det tikker nok snart inn nye meldinger om rev...

2 comments:

Stig said...

Hva bruker du til åte? Skal prøve min første revejakt i helga og er spent, prøver å få tak i kjøtt fra butikker men de får ikke lov til å dele ut gammelt kjøtt. Så kjøpte en sekk hundefor som jeg skal prøve med, i tillegg til lokking.

Erikr said...

Åtejakt er tolmodighet og et slags tidkrevende jaktprosjekt. Når en bruker åte å går det ofte mange dager eller uker før den får inn rev.

Hundefor er fint, men bare som innforing. du må ha noe mer kjøttfyldig åte. Rådyr eller sau holder jeg som de 2 klart beste åtene. Mange mener også at gris er bra åte, men dette er det verste vi noengang har hatt. Kalv/kyr er også veldig dårlig åte. Hør med viltnemda i ditt område o du kan få et trafikkdrept rådyr etc.

Då må ikke ha et for lett åte. da tar reven med seg åtet. Den må ha noe å jobbe med. Hele hjortedyr eller sau som sagt, er å foretrekke. Hundefor er fint å strø på og rundt åta. Du må nok medregne å bruke noen uker på å få revene til å trekke inn mot åta. Skal du jakte til helgen, må du nok belage deg på at det ikke kommer rev. Det er også brunst for reven nå og den bruker langt mindre tid på mat enn vanligvis.