Friday, March 09, 2012

Gaupejakt med godt resultatVi har vært mye ute etter gaupa i det siste, men flaksen har ikke vært på vår side. Onsdag var vi etter 2 gauper som lurte oss, da sporene rett og slett snødde ned. Denne dagen har det som vanlig blitt lagt ned en god jobb med sporing og lokalisering.

Etter en liten runde med postering, klarer en gruppe med hundeførere og sporere å ringe ho inn i en liten knaus. Det blir ompostert og ringen blir satt. Vi slipper en hamilton og en russerstøver. Gaupa trykker veldig og de må nesten sparkes ut. Losen går og folk sitter klare. Gaupa gjør det selvsagt vrient for bikkja og den kommer på etterskudd.

Plutselig smeller det ca 150 meter nedenfor meg. En heldig kar har fått ho på post og feller ho med en godt plassert rifleskudd.

Vi trodde først dette var ei lita hanngaupe, men det viser seg at den veier snaue 22 kg! Et fortjent fall etter mange resultatløse dager. Vil berømme sporerne, hundeførerne,  samarbeidet med grunneierne samt de som har organisert jakten på de ulike stedene.

2 comments:

Kjetil Nygaard said...

Gratulerer, fantastisk bra dette her!

Kjetil Nygaard said...

Gratulerer, fantastisk bra! Tar av meg hatten! Godt å bli kvitt den katten. Bare å ta kontakt om du skulle trenge en post til senere i gaupejakta! :)