Sunday, April 23, 2006

Landsdekkende sjøørret konkuranse

Den 22-23. april ble det arrangert landsdekkende konkuranse i sjøørretfiske. her i sør var det Odderøya i kr.sand og farsund som njff hadde sine "baser". selv var jeg påmeldt i farsund, sammen med over 30 andre. dette er ifølge arrangøren, et meget imponerende antall..

sammen med fiskekammerat kjell bernhard eikeland, dro jeg ut i 12 tiden for å prøve lykken. alle steder ble prøvd ut. framvaren,åpta,sande og mange andre steder. Dette til tross, gav bare små fisk. Deretter fant jeg ut at vi burde prøve lengre ute mot havet (som også en viss rundbrenner og narkoman synger om).

Etter å ha dengt med sildeflua mi, fan jeg ut at det var på tide med en mark. Denne børstemark flua var grå, tandem og ca 15 cm lang. hadde selv ikke tro på flua, men forandret raskt mening da jeg fikk et par kjappe rykk i snøret. dette kunne jo være torsk men syntes de var litt for hissige til å være det. jeg legger ut kast på kast og der, pang!! så satt det en pen fisk. en blank og fin sjøørret som jeg tror måtte være ca 1,5 kg. men selvsagt datt den av.. pokker!! den hadde sikkert gitt meg en bra plassering i den lokale konkuransen. 3 kast senere presterer jeg å miste gozonkeren som jeg hadde så utteling med. en kriseplan utbedres...

i bilen har jeg med fluebinderutstyret mitt. desverre har ikke parkvesenet fått ut benker o.l ved rasteplasser så jeg får ikke festet bindestikka. en ny flue må jeg ha, uansett!
den endelige løsningen blir at jeg finner et halvråtten bort fra en palle som ligger i veikanten.deretter skal jeg sitte bak rattet på bilen og lage en flue, noe som ikke er lett under slike forhold..
vanskelige forhold til tross. jeg lager her 4 fluer som jeg deler mellom meg og kjell bernhard. Dette er en fluetype som senere skulle få navnet "bilflua". dette er en brun zonker, ettersom jeg hadde gått tom for grå zonker.. krise!!!!
vi bestemmer oss for å gå tilbake til der vi hadde et bra fiske et time tidligere. det var nå begynt å bli utpå kvelden og forholdene var perfekte, med pålandsvind og overskyet vær.
etter 2 kast nykker det hardt i stanga, men den slipper. NEI!!!(+ endel andre ord som ikke egner seg på trykk..)

5 kast senere tar en flott fisk flua. denne virker ganske stor tenker jeg. den ruller pent i overflata og jeg skjønner selvsagt at det er sjøørret. selv tror jeg den er rundt 2 kg. jeg roper på kjell bernhard som står 50 meter unna. han kommer løpende og skal forsøke å hjelpe meg å lande fisken. det går greit, menf isken er ikke på langt nør så stor som jeg først trodde. den viser seg å være 47 cm , smellfeit og stappa med kutlinger og børstemark. endelig litt action!

etterpå mister jeg et par pene fisker, samt at jeg ser endel fin fisk. det er også litt overflate aktivitet. i dette området er det mere sjøørret enn annen sjøfisk så sjansen for at det er ørret når det napper, er rimelig stor.

tilbake til innveingsbasen kl 10, viser det seg at min fisk foreløpig leder den lokale konken. IO ettertid så vet jeg at jeg havnet på 3.plass i farsund og lyngdal jff sin lokalkonkuranse. premien ble en rappala video.
vinnerfisken var 61 cm. den ble sluppet ut fordi den var noe slank. dette synes jeg var sporty gjort og det er et glimrende eksempel på at de reglene njff har inført, fungere fint i praksis. det skulle altså gå at å ta bilde av fisken, der den lå på et utdelt målbånd noe vinneren åpenlyst hadde gjort.

Håper selvsagt å komme tilbake sterkere til neste år..

No comments: