Saturday, April 08, 2006

Fluebinding del 2

Ja så var det på tide å fordype seg noe i materialvalg/bruk og teknikker.

når man velger materiell til laksefluer, så bør man tenke litt på hvordan det ulike materiell oppfører seg i vann. ting kan gjerne sse pent eller stygt ut i tørr tillstand, men endre profil helt når det blir vått. også fargevalg må man tenke på her. hvis materiellet trekker vann endrer det svært ofte farge og det vil vi helst ikke ha noe av. sjekk dette før du kjøper materiell til kropp og hale. det hjelper lite å ha et fint orange hale materiell i tørr tilstand som trekker vann og ser ut som en rusten vaier etterpå!

Alt av hår bør børstes med en borrelåsbit. dette fordi det fleste typer hår har underull som bremser den svømmende bevegelsen til fluen og kan forårsake at hodet bygger unødvendig mye. borrelåsen kan gjerne limes på et utbrukt kreditt kort e.l .

ikke overdriv mengden hår på en flue. less is more heter det! en vingen svømmer bedre dess mindre hår det er og mange fiskere mener de fisker betydelig bedre! se også til at noen strå i vingen er lengre i midten av bunten. på den måte svømmer vingen enda bedre!
hvis du velger en vinge som er to delt så er det også viktig at den underste bunten er størst og den øverste minst. på den måten svømmer hårene som best og du får en hode som er enkelt å gjøre fint.
er det noe mer du lurer på er det bare å spørre. jeg har sikkert glemt å nevne flere ting nå, men dette burde være noe av det viktigste..


Om det er av interesse holder jeg også kurs i lakse/sjøørretfluer, både for nybegynnere og viderekomne. jeg holder til i kr.sands området og kan nås på telefon: 90936475

minner også om at det fortsatt er mulig å få tak i fluene mine. vær rask med å bestille, for i fra juni av så har jeg desverre ikke tid til å binde, da all fritid går med til fisking!

No comments: