Thursday, October 01, 2009

lokking av elgokse!

Jeg har prøvd det mange ganger. Og mislyktes hver gang! Denne gangen var jeg på rett sted til rett tid. Jeg satte meg og lokket på elgokse. Det er brunsttid for skogens konge nå, og jeg prøvde derfor å benytte meg av at lokking nå kanskje er på sitt heteste.
Hadde lagt meg ned og lokket i ca 2 minutter før en flott okse kommer brasende ut lia, ca 150 meter fra meg. Den er tydelig irritert over denne rivalen som entrer hans revir. Da elgen er på ca 150 meter klarer jeg ikke å vente lenger. Vinden er heller ikke optimal. Siden jeg ligger med 2 foter og min 300 win mag rifle lar jeg skuddet gå, når banen er klar. Elgen rykker og setter i et løp opp en bakke. Jeg prøver å legge et skudd til, men den kommer tilbake og detter som en sekk. Fallet er et faktum. Dette er det råeste og mest spennende jeg har opplevd....Geviret har 10/11 spir og slaktevekta er rundt 200 kg. Ikke en tung okse med andre ord. Vi har fortsatt 4 dyr og flere hjort på kvoten, samt 6 dyr på et annet lag jeg er med på. Og det er EN måned igjen å jakte!Blogglisten

4 comments:

XJAKT said...

Grattis Grattis

Morten said...

Meget bra Erik! Men hva skjer med bildene? En merkelig rød bildekant?

Erikr said...

Takker!

Det er kameraet som synger på siste verset. Tipper en eller annen form for vann eller hard behandling den har fått på en av de mange turene..

Så må få meg et nytt et..

Anonymous said...

Hei.
Satt å surfet nettet og kom over denne siden. Flott okse det der. E utrolig morsomt å lykkes med lokking på elg.
Arti blogg. Greit om eg lager link til vår jaktside? http://home.online.no/~k-gschib/index.cfm

Mvh Kurt B. Gschib