Sunday, April 25, 2010

Spennende beverjakt på heia

                                          Sondre ser ned på beveren, som sitter ved furuene nedenfor. Hans Gunnar Skarstein forsøker å komme seg i posisjon og vi guider han.
                                          Hans Gunnar t.v og Sondre med beveren Sondre skjøt.

Denne kvelden drar vi opp der Hans Gunnar og jeg såg 2 bevere dagen før. Vi legger om taktikken litt: Sondre og jeg drar opp på en fjelltopp ca 100 meter fra dammene beverne holder til i. Deretter skal vi dirigere Hans Gunnar i posisjon om noe dukker opp.

Etter ca 3 kvarter ser vi den første beveren, men det er for tett til å skyte. Vi vil veldig gjerne at Hans G. skyter sin første bever, så han har første skudd om det skulle bli aktuelt. Men beverne er vanskelig og holder seg i tetta. En ny bever dukker opp, men heller ikke denne stiller seg lagelig til. Etterhvert mørkner det såpass at vi blir enige om at også vi skyter om sjansen skulle by seg. Ene beveren drar inn i hytta med en pinne i kjeften, mens den andre sitter langt inne i tetta. Etterhvert klarer Sondre å flytte seg og få inn en bra skudd på beveren. En stor og flott rugg på ca 20 kg er kveldens fangst.

Dagen etter er siste dagen for radioreporteren. Det lykkes oss desverre ikke å skyte noen bevere, selv om vi ser en fra bilen. Vi har hatt en flott helg og ser frem til hva Hr. Skarstein gjør ut av disse opptakene vi har gjort.

2 comments:

Erlend said...

Hei.
Det er en bever i nærheten rundt der eg også bor, har tenkt til å gå ut en tur i helga for å se om eg får tatt noen bilder av den.
Har du noen tips for å få større sjanse for å få sett den?
Svar meg vennligst på det siste innlegget på denne bloggen: www.smaavilt.blogg.no

Erikr said...

Hei!

Sjekk vind, gå varsomt og ikke for nærme hytta. Beveren er veldig obs på vind og evt. tramping i bakken.

Fordel å sitte høyere enn beveren. Da vil du nok også få finere bilder, samt at beveren har vanskeligere for å få vinden av deg.

Mvh Erik