Friday, April 16, 2010

Varmintkuler gjør jobben!

                                         Fra venstre: 35 grn Hornady V-MAX, deretter en Sierra Varminter 50 grn. Begge i klaiber 22-250 remington. Til høyre en 110 grn Sierra Varminter i kaliber 30-06.



Jeg og jaktkammeratene mine har i flere år benyttet varmint kuler. Varmintkuler er en type kuler som splintrer seg voldsomt ved treff og egner seg ikke til matvilt. På vilt som bever kan man allikevel spise den, så sant man skyter den i hodet. Slike kuler stammer fra USA og de er helt gale etter såkalt varmint-shooting over there. Gjerne også på lange hold.

Her i Norge benytter man helst varmintkuler til bever, rev, kråkefugl og grevling. Fordelen med slike kuler, er at de gjør voldsom skade innvendig i dyret og det detter stort sett på plassen. På de kråkene, ravnene og revene jeg har skutt med 50 grn sierra varminter så har ikke effekten uteblitt. Vi benytter oss helst av kuler i kaliber 22-250, 30-06 og 243 win. Fortrinnsvis Hornady V-Max og Sierra Varminter er brukt. Mange er disse kulene kommer ikke som fabrikkammo, eller i alle kaliber. Lader du selv har du mye større frihet med tanke på kulevalg. Man sparer dessuten mye penger på å lade ammoen selv.

2 comments:

Morten said...

..og snart 223. :P

Erikr said...

Ja, snart 223;=)