Saturday, November 05, 2011

Dagens tips!


Dagens tips, er til stor hjelp under rådyrjakt. Enten du jakter bukk i brunsten eller under den generelle rådyrjakta, er ei fløyte et godt hjelpemiddel.

Det finnes mange typer lokker til rådyr. Fordelen med ei fløyte er at du kan holde den i kjeften og ha begge hendene på børsa. Det selges mange forskjellige merker, men det viktige er at den lager kontaktlyd. Tren med fløyta utenom sesongen. Enkelte fløyte kan dessuten tonejusteres og er du usikker på hvilken lyd du skal ha, så kan du leie en film som omhandler lokkejakt på rådyr - og justere den inn og lage hakk slik at du vet hvordan fløyta stilles inn for rett lyd.

For flere år siden, fikk jeg tips fra noen svært erfarne jegere om bruk av slike fløyter under rådyrjakt med hund. Dyrene kommer ofte løpende og det kan mange ganger være vrient å stoppe rådyr med plystring. Ved bruk av ei slik fløyte lager man en svært autentisk kontaktlyd, noe som enklere får dyrene til å stoppe. Mange ganger har jeg opplevd å plystre og dyrene har ikke stoppet, for deretter få rådyrene til å bråstoppe når jeg har brukt Hubertus Reh-Fiep fløyta mi. Når man roper og hoister, så er det svært fort å støkke dyrene.

Få tak i ei snor og fest den rundt halsen, slik at du har den kjapt tilgjengelig. Slike fløyter er ofte følsomme for støv og sand som ofte samler seg i jaktbukselommer. Sjekk alltid på forhånd at den virker.

Hubertusfløyta får du bla. kjøpt her hos Brunst

No comments: