Sunday, November 13, 2011

Første bukken felt for hunden


Jeg var så heldig å bli invitert til rådyrjakt et lite stykke unna der jeg vanligvis jakter. Både gamle og nge jegere med humør og iver etter å jakte, var samlet. Jeg var litt skeptisk til bikkja, ettersom den har prestert litt kleint i det siste og ikke virker het frisk. Idag var den imidlertid ganske sprek igjen.

Etter å hatt en harelos på morgenen, finner bikkja spor og tar ut. Dette er enten en hjort eller rådyrbukk som tar veldig langt ut. Bikkja gir seg og kommer inn igjen etter en stund. En annen jeger har i mellomtiden observert en liten rådyrbukk ikke langt unna der vi er. Vi setter ut en postrekke og setter igang.

Losen går og passerer flere poster uten at de får skikkelig rent skuddfelt. Losen runder og kommer derimot ned til meg igjen. Jeg hører det knaker i kvist inne i et granholt og gjør meg klar. Bukken kommer og jeg plystrer. Jeg setter en Wingmaster HD i bogen på den og den må gi tapt. I fallet mister bukken den ene gevirstanga, men jeg finner den igjen etterpå. Bukken er en 5 tagger som mest sannsynlig er 2,5 år. Første bukken som er felt for bikkja!

2 comments:

Lindsjö taxar said...

Grattis! Alltid lika trevligt när man skjuter första djuret för sin hund.

Erikr said...

Lindsjø: Takker for hyggelig tilbakemelding. Dette var faktisk rådyr nr. 10 for hunden, men den førsten bukken som skytes...